Yoga is unie

In harmonie samenwerken is verrijking.

Het Purusha team bestaat uit zeer gekwalificeerde docenten, die opgeleid zijn in de klassieke yogatraditie.

Concreet betekent dit dat al onze yogadocenten een basisopleiding volgden van minstens vier jaar (500 contacturen of meer) volgens het programma van de Yogafederatie voor Nederlandstaligen en de Europese Yoga Unie, aangevuld door meerdere, vaak eveneens jarenlange naopleidingen in binnen- en buitenland.

En allemaal hebben ze een passie voor yoga en een goed gevoel voor humor !

Sommige docenten geven één module in de kinderyoga docentenopleiding, anderen geven er meerdere.

Een korte kennismaking met enkele Purusha yogadocenten :

Docente Fabienne De Buysere

Fabienne geeft de kernmodules ‘yoga voor kinderen’ in onze docentenopleiding.

Ze volgde haar basisopleiding bij Bernard Bouanchaud in Parijs (1994-1998) en heeft 20 jaar ervaring in het geven van groepslessen aan volwassen, kinderen en het begeleiden van zomerstages voor kinderen.

Bij Simone Moors in Leuk verdiepte ze zich verder in de yogafilosofie en de Vedische Zang.

Ze volgde heel wat buitenlandse bijscholingen om zich steeds verder te verdiepen in de yoga o.a. omtrent kinderyoga bij J.Y en M.T. Deffobis en Kausthub Desikachar, yoga-therapie, bronteksten van de yoga, Vedische Zang.

Momenteel is ze bezig met een 3-jarige opleiding ‘yoga en therapie’ onder leiding van Dr.N.Chandrasekaran.

foto Fabienne
Marc_Lambotte_700h

Docent Marc Lambotte

Marc Lambotte heeft een diploma onderwijzer met optie lichamelijke opvoeding. Hij gaf ook jarenlang les aan de KU Leuven.

Als Bloso initiator gaf hij opleiding aan zowel jongeren als volwassenen.

Marc staat in voor de basismodules ontwikkelingspsychologie, pedagogiek en didactiek.

Docente Marleen Lemmens

Marleen geeft onze specialisatiemodule ‘deugdenyoga’.

De woorden ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zijn haar altijd bij gebleven. Haar pad loopt van atletiek, eutonie, tai-chi naar yoga.

Marleen ondervond dat door yoga te doen haar zelfvertrouwen, eigenwaarde het sterkst groeide. Dit was voor haar dan ook een stimulans om zich verder te gaan verdiepen in yoga.

Volgende cursussen ondersteunden haar op haar pad: kinderyogadocente (opleiding Amba-Amba), deugdenyoga docente (opleiding bij Patty Jongemaets, die de deugdenyoga ontwikkelende), opleiding tot deugdenbegeleider, en de docentenopleiding bij Greet De Pauw (yogatraditie van Krishnamacharya en TKV Desikachar).

Jongeren te ondersteunen bij hun groei in zelfvertrouwen, eigenwaarde en hen in hun kracht te laten staan is haar passie.

Marleen