Veelgestelde vragen

Vraag Antwoord
Krijg ik op het einde van de cursus een diploma?Na het afwerken van elke module krijg je een bewijs van deelname. Een diploma kun je ook behalen na het succesvol afleggen van een examen. Meer info vind je op de website onder de tab Extra>Diploma
Wat moet ik meebrengen ?Alleen gemakkelijk zittende kledij, iets ’s om middags te eten, eventueel blad en papier om wat bijkomend te noteren (uitgetypte notities krijg je van ons) en je goed humeur.
Wij zorgen voor water, thee, koffie en wat gezonde, lekkere versnaperingen tijdens de pauzes.
Is deze opleiding met overnachten ?Neen. Dit betekent dat er geen extra kosten voor overnachten of voor maaltijden bijkomen. Er zijn wel een aantal B&B’s in de buurt voor wie dat wil.
Worden er tijdens de modules yogasessies gegeven ?Elke opleidingsdag wordt er minstens 2 uur yogapraktijk gegeven : een yogasessie aan het einde van de voormiddag en een yogaprakijk aan het einde van de dag.
Krijg ik notities wanneer ik een cursusmodule bij Purusha volg ?Jazeker. Kwaliteit is belangrijk voor ons, zowel wat de inhoud van de cursussen als de ondersteuning betreft.
Wanneer je inschrijft voor een module, krijg je toegang tot ons leerplatform en dan kan je onze uitgebreide presentaties, notities en uitgetekende lesplannen van deze module downloaden.
Waarom opteren voor een docentenopleiding ‘yoga voor kinderen’ volgens een klassieke yogatraditie? Purusha volgt de klassieke yogatraditie van Krishnamacharya en Desikachar.
Krishnamacharya wordt ook wel de ‘grootvader van de yoga’ genoemd omdat hij eigenlijk alle huidige vormen van yoga geïnspireerd heeft. Hij was een visionair, geleerde, genezer, linguist en vooral een groot yogi die zijn tijd ver vooruit was. Zijn kennis van yoga was zo groot dat hij aan elk van zijn yogastudenten een verschillend, ‘op maat’ onderwijs gaf.
Wij hechten veel aandacht aan aangepast en verantwoord yogales geven, volgens het onderricht van de duizenden jaren oude yogatraditie uit India en zonder deze te vermengen met andere welzijnsactiviteiten.
Onze yogadocenten hebben allemaal een klassieke yogadocentenopleiding gevolgd van min. 500 contacturen, aangevuld met talrijke jarenlange bijscholingen.
Opleidingen kinderyoga zijn momenteel populair maar niet alles wat aangeboden wordt, is effectief yoga.
Hoe kan ik inschrijven voor de modules ?Omdat we werken met een beperkt aantal deelnemers, dien je voor alle modules vooraf in te schrijven. Inschrijven doe je via de registratielink die je terug vindt op de pagina van de betreffende module. Je wordt doorgelinkt naar ons online registratie- en betaalsysteem. Je kunt zowel met kredietkaart als met je eigen bankrekening betalen, maar voor de combi-modules met reductie kan je alleen met kredietkaart inschrijven. Je krijgt een automatische bevestiging en een betaalbewijs. Wij ontvangen vanwege praktische redenen geen inschrijvingen via de telefoon.
Kan ik vrijstellingen krijgen voor modules en indien ja, hoe ?Jazeker. Voor de basismodules kan je vrijstellingen krijgen, nl.
• Yogafilosofie en -technieken : wie een diploma yogadocent heeft van een opleiding met minstens 200 contacturen, krijgt een vrijstelling voor deze basismodule.
• Ontwikkelingspsychologie, pedagogiek en didactiek : wie een diploma heeft waarin deze onderwerpen voldoende aan bod kwamen (bv. onderwijzer(es), leerkracht, (ortho)pedagoge,…) krijgt een vrijstelling voor deze 3 basismodules.
Als je bijvoorbeeld een leerkracht bent met een yogadocentendiploma van 200 contacturen of meer, kan je dus direct aan de kernmodule ‘yoga voor kinderen’ beginnen.
Je krijgt bevestiging van de vrijstelling(en) nadat we een kopietje van het betreffende diploma van je krijgen.
Uiteraard kan je altijd, uit interesse of als opfrissing, een basismodule waar je voor vrijgesteld bent, volgen.
Hoe zijn de prijzen van deze docentenopleiding ‘yoga voor kinderen’ berekend ? Blijkbaar zijn er opleidingen die zowel wat goedkoper als duurder zijn.Bij Purusha kozen we voor een transparante bvba structuur, in overeenstemming met de yama-s en de niyama-s van Patañjali. Dat betekent dat we op al onze activiteiten 21% BTW en vennootschapsbelasting betalen. Sommige andere yogascholen opteren voor een soms bedenkelijke vzw-structuur en betalen geen belastingen.
Bij Purusha weet je precies hoeveel contacturen per lesdag en per module je krijgt.
Wij besteden veel zorg aan een mooie en functionele omgeving, waar de deelnemers van onze modules tot rust kunnen komen, zonder andere storende groepen. Al ons materiaal (yogamatjes, dekentjes, meditatiebankjes en – kussens) kan vrij gebruikt worden. Tijdens de pauzes kan je herbronnen in een prachtige omgeving, midden in de natuur.
Onze yogadocenten zijn intens bezig met de studie en de praktijk van yoga en ze hebben uitstekende kwalificaties.
Ik heb de docentenopleiding ‘yoga voor kinderen’ met succes afgerond. Kan ik nu als volwaardig yogadocent lid worden door de Yogaferatie voor Nederlandstaligen ?De docentenopleiding ‘yoga voor kinderen’ is een bijkomende specialisatie en wij raden aan om deze te combineren met een volwaardige opleiding tot yogadocent van min. 500 contacturen. Je kan deze eveneens volgen bij Purusha.
Als je enkel de bijkomende vorming voor docent ‘yoga voor kinderen’ volgt, dan ben je nog niet erkend als yogaleerkracht door de YFN.
Purusha is een opleidingsschool van de Yogafederatie voor Nederlandstaligen ‘in erkenningsfase’. Wat betekent dit ?Wij voldoen aan de voorwaarden van de Yogafederatie voor Nederlandstaligen (YFN) en de Europese Yoga Unie om, na voltooiing van onze eerste yogadocentenopleiding, erkend te worden als officiële opleidingsschool. Concreet betekent dit dat de YFN ons begindossier heeft aanvaard, en elk jaarlijks deeldossier heeft goedgekeurd. De definitieve erkenning als opleidingsschool van de YFN kunnen we vanaf augustus 2019 aanvragen.